PREAMBUL

“No STRESS Triathlon” isi propune sa promoveze sportul si buna dispozitie. Avand in vedere ca puteti alege varianta de concurs (distante lungi sau distante scurte), au acces la acest eveniment toti cei care fac miscare, chiar si ocazional.

Prin inscrierea si participarea la NoStress Triathlon, concurentii sunt de acord cu respectarea termenilor si conditiilor prezentului regulament.
Regulamentul este intocmit si este facut public conform legislatiei romanesti, si este disponibil pe site-ul www.nostressevents.ro , precum si la locul de desfasurare al competitiei

Prin participarea la aceasta Competitie, concurentii trebuie sa semneze declaratia pe proprie raspundere care poate fi descarcata de aici:

Declaratie Proprie Raspundere

Cuvintele de ordine sunt: Competitie – Fair Play – Distractie.

Detaliile de desfasurare ale competitiei:
Callatis NoStress Triathlon Sosea 23 SEPTEMBRIE:
ora 09:30 – start NoStress Triathlon -OLIMPIC
ora 09:45 – start NoStress Triathlon – SPRINT
Ordinea probelor este: INOT, BICICLETA si ALERGARE
Distantele de concurs stabilite sunt:

–       Triathlon OLIMPIC : INOT 1500m, BICICLETA 36 km si ALERGARE 9.0 km
–       Traithlon SPRINT: INOT 500m, BICICLETA 18 km si ALERGARE 4,5 km

Dispozitii Generale

  • Participantii sunt obligati sa respecte toate indicatiile primite de la organizatori sau de la voluntari pe tot parcursul desfasurarii competitiei, precum si a regulilor de circulatie care se impun pe drumurile pe care le intersecteaza in traseul lor.
  • Este OBLIGATORIE trecerea pe la toate punctele de control, traseul trebuie sa fie PARCURS IN INTREGIME, orice “taiere” sau “scurtare” aduce descalificarea concurentului;
  • Numarul de concurs va fi purtat obligatoriu de cel care face proba respectiva: pentru inot va fi trecut cu markerul pe brat; pentru bicicleta se va pozitiona in spate, sub sa; pentru alergare se va purta peste bust, in fata.
  • Cipul de cronometrare se va purta obligatoriu pe tot parcursul cursei, la incheietura mainii sau la glezna. La STAFETA, cipul de cronometrare se va preda catre urmatorul coechipier. Participantii sunt raspunzatori de predarea Cipului de concurs la finalul competitiei, in acceasi stare in care l-au primit.
  • Rezultatele sunt clasificate in functie de timpul total al celor trei probe + timpii de tranzitie intre probe.
  • Este obligatoriu ca tranzitia intre probe sa se faca in locul special amenajat (zona de tranzitie).
  • Pentru participantii la STAFETA, cipul de cronometrare va reprezenta de fapt stafeta. Acesta va fi preluat/cedat, pe rand, de catre inotator, biciclist, alergator.
  • Organizatorii isi iau dreptul de a descalifica orice concurent care nu respecta regulile concursului sau care are un comportament lipsit de fair-play.

PROPRIE RASPUNDERE

Fiecare participant isi asuma in intregime raspunderea pentru participarea la Triathlonul NoStress si va semna o declaratie pe propria raspundere in acest sens. Organizatorii nu sunt responsabili pentru accidentari/ situatii de urgenta/ retrageri din concurs sau orice alte incidente suferite de catre un participant pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului.
Concurentii sunt obligati sa furnizeze informatii corecte la inscrierea la triathlon (varsta, nivel de pregatire, etc), orzanizatorii nu sunt obligati sa verifice autenticitatea acestor informatii. In cazul in care sunt descoperite informatii false care au fost furnizate de catre un participant, acesta va fi descalificat.

Asistenta medicala din timpul desfasurarii curselor la toate probele este asigurata de ambulanta dotata corespunzator si personal medical calificat.
Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Concursul “Triathlon NoSTRESS”.

Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale si se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor si castigatorilor la prezenta competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament si legislatiei in vigoare.

CLASAMENTELE SE FAC PE URMATOARELE CATEGORII:
1.    Distante OLIMPICE:
Concurentii de la acesta categorie vor primi si puncte in Circuitul din Bittnet Romanian Triathlon Series , precum si premii conforme cu regulile din circuit
Clasamentele se vor face dupa cum urmeaza:
Ø  Clasament OPEN cu locurile 1-5 pentru fiecare dintre categoriile masculin si feminin peste 20 de ani unde se vor acorda si premii in bani

Ø  Clasament OLIMPIC Age Group. (masculin si feminin), 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+ ani.
Ø  Clasament Primul Meu Triathlon (masculine si feminin) – participa doar cei care fac PENTRU PRIMA DATA un triathlon. Aici se incadreaza si cei care au participat pana acum in stafete, dar NICIODATA INDIVIDUAL
Ø  STAFETE: clasament OPEN
Daca una dintre categorii va avea mai putin de 5 participanti, atunci categoria respectiva se va contopi cu cea imediat urmatoare, sau cea imediat anterioara, dupa caz. 

Varsta unui concurent este considerata cea împlinita in cursul anului 2017.
Un triathlonist care a urcat pe podium la categoria OPEN, nu va mai fi premiat si la categoria de varsta.

2.DISTANTE SPRINT:
Ø  Clasament OPEN cu locurile 1-3 pentru fiecare dintre categoriile masculin si feminin.Clasamentul OPEN se face pentru toti concurentii, indiferent de varsta lor si se vor oferi premii in bani.
Ø  Clasament Age Group. (masculin si feminin). cadeti (14-16 ani), juniori (17-19 ani) 19-29; 30-39; 40-49; 50+,
Ø  Clasament Primul Meu Triathlon (masculine si feminin) – participa doar cei care fac PENTRU PRIMA DATA un triathlon. Aici se incadreaza si cei care au participat pana acum in stafete, dar NICIODATA INDIVIDUAL
Ø  STAFETE: Masculin, Feminin, Mixt, Corporate, Family;
Daca una dintre categorii va avea mai putin de 5 participanti, atunci categoria respectiva se va contopi cu cea imediat urmatoare, sau cea imediat anterioara, dupa caz. 

Varsta unui concurent este considerata cea împlinita in cursul anului 2017.
Un triathlonist care a urcat pe podium la categoria OPEN, nu va mai fi premiat si la categoria de varsta.

Inscrierea si achitarea taxei de participare

Inscrierile si platile online se pot face pana in data de 17 septembrie 2017.
Variantele de plata sunt: cu ordin de plata in contul Asociatiei Club Sportiv „NoStress” RO35RNCB0088144694960001 deschis la BCR sau direct cu cardul pe site-ul www.euplatesc.ro
Dupa data de 17 septembrie NU se mai accepta platile cu OP.
Este obligatorie confirmarea platii pana la data de 17 septembrie inclusiv.
Un concurent poate participa la proba individuala si poate face parte si dintr-o stafeta (inotator), situatie in care va plati taxa de participare doar ca inscris la individual.

Taxa de participare este de 135 RON pentru individual si 270 RON/ stafeta pana la data de 1 Septembrie 2017

Dupa 1 septembrie taxele vor fi de 150 RON/ individual si respectiv 300 RON/ stafeta

Taxa de participare pentru stafeta este fixa, indiferent de numarul de membrii in stafeta.

Un concurent poate face doua probe intr-o stafeta 

In cazul situatiilor exceptionale (accidentare, imposibilitate de a mai participare din diverse motive), taxa de participare poate fi returnata doar daca solicitarea este facuta cu cel putin 2 saptamani inainte de data evenimentului. Din data de 9 septembrie, nu se mai accepta solicitari de returnare a taxei, pentru ca deja s-au facut cheltuielile reprezentate de participare (kit de participare, logistica, etc). 

Ridicarea Kiturilor de concurs

Concurentii isi vor putea ridica kitul de participare in ziua de 22 Septembrie de la hotelul Vulturul, in intervalul 16:00 – 20:00;
La ridicarea kit-ului de concurs, fiecare participant va aduce declaratia pe propria raspundere de participare la competitia NoStress, completata si semnata.
Pentru minori, aceasta declaratie va fi completata si semnata de catre unul dintre parinti. (Daca minorul a implinit varsta de 14 ani trebuie sa semneze si el declaratia alaturi de parinte);

Toti concurentii trebuie sa posede licenta FRTRI, cei care nu au legitimatie emisa de FRTRI pot opta pentru licenta de o zi. Costul acesteia este de 10 ron si ii confera concurentului dreptul de a participa la concursul respectiv.

ZIUA COMPETITIEI
Participarea la sedinta tehnica din dimineata competitiei (ora 09.00), este OBLIGATORIE.
Concurentii vor lua START-ul conform programului afisat pe pagina de program

TRANZITIE:
In zona de tranzitie accesul este permis  DOAR CONCURENTILOR, si se face pe baza numarului de concurs.
In zona de tranzitie ESTE INTERZIS MERSUL PE BICICLETA
Zona de tranzitie va fi delimitate de plasa rosie si banda alb/rosu.
Zona de tranzitie se deschide si se inchide asa cum este prevazut in programul evenimentului.
Fiecare concurent isi va identifica corespondenta numarului de concurs cu numarul plasat la rastelul de biciclete. Va exista un spatiu personal pentru fiecare participant, pe care il administreaza asa cum crede fiecare de cuviinta. RECOMANDAM ADUCEREA unui PROSOP precum si a unor invelitoare din plastic pentru a nu va fi udate lucrurile in timpul probei de inot.
Nu este permis ajutorul din exterior in zona de tranzitie

REGULAMENT PROBA INOT
Inotul se desfasoara in apa marii, si este obligatoriu sa fie respectat sensul de inot indicat.
Se recomanda costum de neopren de max 2 mm (apa are in perioada respectiva intre 18-24 grade).
Daca temperature apei este peste 24 grade, costumul de neopren nu este permis.
Daca temperature apei este sub 17 grade, costumul de neopren este obligatoriu.
Daca temperature apei este sub 13 grade, proba de inot se va anula si va fi inlocuita cu proba de alergare;

Pozitionarea la start se va face de pe plaja, in ordinea performantei. Intrarea si iesirea din apa se face in zona special amenajata, unde este amplasat si covorul.
Rugam inotatorii de bras sa se pozitioneze in spatele plutonului de start, de asemenea si cei care stiu ca au performante mai slabe la inot.
Traseul de inot la tura scurta: se inoata in triunghi, avand mereu balizele in partea stanga.
Traseul de inot la tura lunga: se inoata in triunghi, avand mereu balizele pe partea stanga.
Vor exista barci, caiace sau SUP-uri cu salvamari, asa ca nu ezitati sa cereti ajutorul echipelor de interventie in cazul in care aveti probleme de orice fel.
In cazul in care apar situatii de orice natura (ex: valuri foarte mari, mare peste gradul 4), care nu au fost anticipate, organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul de inot sau de a-l anula, dupa caz.

REGULAMENT PROBA BICICLETA
Specific:
1. Se poate merge la plasa;
2. Din motiv de siguranta, avand in vedere pct 1, nu este permis accesul cu aerobare care sa depaseasca linia manetelor de frana.
3. Este permis accesul cu aerobare scurte (sa nu depaseasca lungimea manetelor de frana);
4. se poate cu roata disc spate, desi nu recomandam datorita vantului lateral specific zonei litoralului.
General:
Dupa proba de inot, toti participantii vor merge in zona de tranzitie, la rastelul de biciclete, in dreptul numarului de concurs alocat pentru fiecare. Concurentii de la STAFETA vor astepta inotatorul la rastel, in dreptul numarului alocat stafetei, fara a impiedica trecerea celorlalti concurenti.  DOAR acolo vor putea prelua cipul de concurs.
Concurentii  isi vor pune CASCA (OBLIGATORIU), se vor echipa pentru proba de bicicleta si vor merge PE LANGA BICICLETA pana la intrarea in traseu.
ESTE INTERZISA URCAREA PE BICICLETA IN TRANZITIE, intre liniile de intrare in tranzitie si linia care permite urcarea pe bicicleta.
Fiind concurs de sosea, numarul se pozitioneaza in spate, sub sa.
Traseul de bicicleta porneste din tranzitie si se intra in BUCLA DE CICLISM, care masoara 5,8 km si se parcurge in sensul invers acelor de ceasornic (pe sensul de mers).
Pentru SPRINT se vor efectua 3 ture, iar pentru OLIMPIC 6 ture, apoi se revine in tranzitie.
Traseul va fi parcurs OBLIGATORIU in intregime, fiecare in functie de distanta la care s-a inscris (scura sau lunga), orice scurtare sau taiere a lui va fi penalizata cu descalificarea participantului sau a echipei, dupa caz.
Concurentul trebuie sa aiba responsabilitatea numararii turelor.
Daca in urma verificarii CHECK-POINTURILOR se constata ca un concurent nu a facut toate turele, acesta este descalificat.

ATENTIE! AVAND IN VEDERE CA TRASEUL SE DESFASOARA PE CAROSABIL participantii sunt obligati sa respecte regulile de circulatie. Asadar se va circula exclusiv pe partea dreapta a drumului, fara a se depasi axul acestuia.

Daca un participant intampina defectiuni la bicicleta sa, de orice natura,  poate apela la ajutorul voluntarilor de pe traseu, sau la ajutorul altui concurent.
Este interzisa aruncarea de pahare si alimente in afara zonei punctelor de control si alimentare.
In cazul in care apar situatii de orice natura, care nu au fost anticipate, organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul de bicicleta.

REGULAMENT PROBA ALERGARE
Dupa ce sunt lasate bicicletele in rastel, fiecare la locul lui, se porneste in proba de alergare (INDIVIDUAL) sau se preda cipul alergatorului (STAFETA). Predarea cipului se face la rastel, la locul corespunzator numarului fiecaruia.
Obligatoriu trecerea se face prin coridorul de intrare in traseul de alergare.
Numarul de concurs se poarta obligatoriu in fata.
Alergarea se va face pe asfalt impecabil, pe bulevardul care leaga statiunile Venus si Saturn.
Tura de alergare are 2,4 km (1,2 dus si 1,2 intors) si se vor face 2 ture dus-intors la Sprint, respectiv 4 ture dus-intors pentru Olimpic;
Traseul va fi parcurs OBLIGATORIU in intregime, fiecare in functie de distanta la care s-a inscris (scura sau lunga), orice scurtare sau taiere a lui va fi penalizata cu descalificarea participantului sau a echipei, dupa caz.
Concurentul trebuie sa aiba responsabilitatea numararii turelor. Daca in urma verificarii CHECK-POINTURILOR se constata ca un concurent nu a facut toate turele, acesta este descalificat.

Este interzisa aruncarea de pahare si alimente in afara zonei punctelor de control si alimentare, in caz contrar concurentii fiind descalificati.

Finishul probei de alergare si al intregului triathlon se face prin POARTA DE FINISH.
Participantii sunt obligati sa respecte regulile de circulatie care se impun pe drumurile pe care le intersecteaza in traseul de alergare
In cazul in care apar situatii de orice natura, care nu au fost anticipate, organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul de alergare.